Kristiansand: Det var i desember i fjor at politiet gjorde mannen oppmerksom på at det var kommet krav om at bilen skulle avskiltes. Der og da tok 38-åringen saken i egne hender og skrudde selv av skiltene og kastet dem i en elv som passerte det stedet han var stoppet.

Ifølge tiltalen som er utferdiget mot 38-åringen hindret han dermed politiet i deres lovlige utførelse av tjenesten.

Samme bestemmelse har politiet brukt i forbindelse med at mannen blandet seg inn i en arrestasjon i Mandal i slutten av januar i år.

Den tiltalte mannen må også svare for seks tilfeller av kjøring uten førerkort, og for å ha skjelt ut politiet under en pågripelse på Lumberområdet 16. september i fjor.

Da kalte han politiet for «jævla svin» og «jævla idioter». Samme kveld unnlot han kort tid før pågripelsen å stanse for politiet på E39 ved avkjørselen til Rigedalen, da han var ute med en tung motorsykkel som han ikke hadde førerkort til å kjøre. Han kjørte da med en promille på 1,38, målt et par timer etter kjøreturen. Tiltalen omfatter også en promillekjøring i Porsgrunn i mars i fjor da han hadde 0,98 promille i blodet.

38-åringen er også tiltalt for trusler mot en politibetjent i forbindelse med sykehusbesøket i september da blodprøven skulle tas.