KRISTIANSAND: Mannen skal ha kjørt ulykkesbilen ut av veien to ganger. Første gang kom bilen seg opp på veien, men få hundre meter senere gikk det skikkelig galt.

LES OGSÅ: Dramatisk utforkjøring i Kristiansand

Bilen dundret ut av riksvei 456 Holskogveien og havnet i krattskogen tre meter nedenfor veibanen. To personer ble skadet og måtte skjæres løs av mannskaper fra Kristiansandsregionen brann og redning.

Rømte til Askim

Etter hendelsen skal 22-åringen ha stukket av med bilen til to personer som kom til for å hjelpe etter ulykken. Kjøreturen endte på Stokkeland, hvor mannen krasjet bilen. Deretter sprang han til skogs.

Til tross for hundesøk og politisperringer kom mannen seg unna og rømte hjem til Askim, hvor han senere ble pågrepet. I går ettermiddag fremstilte Follo politidistrikt mannen for varetektsfengsling siktet for flere forhold.

Mannen er siktet for tyveri, biltyveri, promillekjøring og skadeverk. I retten erkjente mannen straffskyld på de vesentligste punktene. Politiet mente at 22-åringen ville begå ny kriminalitet dersom han ikke ble fengslet.

Ba om meldeplikt

Selv ba mannen om meldeplikt mot å slippe fengsel, men retten fant ikke det tilstrekkelig. Dermed blir mannen sittende i varetekt fram til 8. juni.

I retten opplyste 22-åringen om at han har vondt i hodet og at han har følt seg svimmel i dagene etter trafikkulykken. Han mente dessuten å ikke ha fått tilstrekkelig legetilsyn.