LINDKÖPING: SVERIGE: Fredag kveld fikk songdølen Margaret Aase (24) sinproffdebut når hun gikk sin første MMA-kamp i Sverige. Der banket hun svenskeLina Eklund.

— Kjempe gøy, en stor opplevelse. Jeg kan ikke være annet enn fornøyd, sierAase til Fædrelandsvennen etter den overbevisende seieren.

Den første runden var ifølge Aase jevn og hard hvor beggebåde ga og måtte ta en del juling.

— Den første rudnen gikk okei, men jeg kjente atjeg måtte være mer bestemt, sier Aase.

Knocket ut motstanderen

Og mer bestemt må hun ha vært for halvveis ut i den andrerunden fikk sørlandsjenta overtaket på den svenske motstanderen.

— Jeg fikk henne ned i bakken og satte meg påryggen hennes og slo løs. Så hamret jeg bare løs med slag på henne helt tildommeren stoppet kampen, sier Aase.

- Vilje av stål

24-åringen var på forhånd selvsikker foran sin førsteproffkamp i Mixed Martial Arts (MMA), selv om motstanderen Lina Eklund haddegått tre kamper tidligere. MMA er en blanding av en rekke kampsporter og er somkonkurranseform forbudt i Norge. Aase har sin bakgrunn fra brasilianskjiu-jitsu, hvor hun er femdobbelt verdensmester. Hun har også erfaring medvanlig jiu-jitsu og vant kvinneklassen i Viasat 4-sendte Norges beste fighter.Motstanderen Lina Eklund er kanskje best kjent som ” Lynx” fra TV4-serien Gladiators.

— Jeg visste hun var sterk, men å tape var aldrinoe alternativ. Jeg har en vilje av stål, sier Aase.

Sårt ansikt

Etter seieren i Sverige skal Aase nå ta seg tid til åtilbringe mer tid med familien som hun har sett lite til på grunn av alltreningen. Aase forteller at selv om hun vant klart, så har kampen satt sinespor.

— Jeg har fått noen flotte merker i ansiktet,sprukket leppe og er ganske forslått, men alt fungerer fint, sier Aase.

Hun forteller at kampen ga en god opplevelse og at lystentil å gå flere kamper er til stede, men at hun først skal ha en rolig periodefrem mot jul.

— Det er helt fantastisk å slåss på en sånn event.Nå blir det rolig frem til jul, før det bare blir å kjøre på igjen, sier Aase.