KRISTIANSAND: — Vi var flere som stod på for å få alle de ansatte her til å bli med i "Jeg kjører grønt"- kampanjen, forteller Atle Tjomsås Andersen som er undervisningsinspektør ved Oddemarka skole.

Det er areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansand kommune som står bak finansieringen av prosjektet, og som er ansvarlige for kampanjen. 125 bedrifter har deltatt. Disse er delt inn i fire kategorier etter størrelse. Bedriftene i hver kategori har konkurrert om en pengepremie på 10 000 kroner.

Hard konkurranse

Konkurransen ble hard de siste ukene, men det var også en ekstra motivasjonsfaktor.

— De siste ukene måtte vi sette inn støtet for å slå Skatteopplysningen Sør som har vunnet de to foregående årene i vår kategori. Da ble det ekstra viktig at alle registrerte hvilket framkomstmiddel de brukte for å komme seg til jobb. Vi klarte heldigvis å vinne, forteller Andersen.

— Dette er utrolig moro. Premien vi får er jo på 10000 kroner, men vi vet enda ikke hva vi skal bruke pengene til. Vi har vurdert en el-sykkel som vi kan bruke når vi skal på møter som ikke er på skolen, men som likevel er i nærheten, legger han til.

Oddemarka vant i kategorien 51 til 200 ansatte, mens Skatteopplysningen Sør måtte nøye seg med andreplassen.

Mer enn bare penger

I år har kampanjen vart i 11 uker. Den startet opp 27. august og sluttet 9. november.

— Målet med kampanjen er at folk skal ta vare på miljøet og få ned forurensingen. I tillegg ønsker vi at kampanjen skal bidra til at folk skal få bedre helse, sier Bjørne Jortveit, som er samferdselsrådgiver i kommunen.

Tilbakemeldingene har vært svært positive. Folk synes det er både morsomt og motiverende å ha litt konkurranse til å drive dem av gårde på sykkelen i stedet for å ta bilen. Både bedrifter og private har deltatt i årets "Jeg kjører grønt"- kampanje, forteller Jortveit.

Vinnerne i de andre tre kategoriene var Figuru AS, i kategorien under 15 ansatte. Kongsgård flyktningbarnehage vant i kategorien 15 til 50 ansatte. I kategorien over 200 ansatte vant Kvadraturen Skolesenter.