ARENDAL: — Sakens karakter gjør at vi ser det som naturlig å stille med væpnet vakthold. Det dreier seg om et drap. Dessuten er det snakk om et belastet miljø, sier innsatsleder Arnt Roger Lyngmyhr til Fædrelandsvennen før fengslingsmøtene.

Det var torsdag i forrige uke at 42 år gamle Steinar Gjeruldsen ble funnet død i sitt eget hjem på Nævisdal utenfor Arendal.

To kvinner og to menn ble pågrepet natt til fredag, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Nekter straffskyld

Om lag ti tjenestemenn er bevæpnet under de totalt fire fengslingsmøtene som vil pågå i Aust-Agder tingrett mandag ettermiddag.

De fire siktede nekter alle straffskyld.

Første fengslingsmøte startet klokken 12.30 og gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen. En 40 år gammel mann, som antas å være hovedgjerningsmannen, var førstemann i fengslingsmøtet.

— Han sier at han ikke har gjort dette. Det er det eneste jeg kan si, sier forsvarer Arild Holden til Fædrelandsvennen etter møtet.

Penger kan være motivet

— Vi er kjent med at det har vært en konflikt mellomavdøde og de siktede, men det er for tidlig å konkludere om hva som er motivet, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland til Fædrelandsvennen.

Politiadvokaten vil be om at de siktede blir fengslet i fire uker,hvorav de to første tilbringes i full isolasjon.

De to mennene er siktet for drap mens de to kvinnene ersiktet for medvirkning.

Søfteland bekrefter at konflikten mellom Gjeruldsen ogde to siktede mennene skal ha dreid seg om penger. Politiet er kjent med at Gjeruldsen skal ha skyldt penger,men det er uklart hvor stor sum det skal være snakk om.

Avgjørelse om fengsling kommer senere mandag.