KRISTIANSAND: Fengslingsmøtet går for lukkede dører, men pressen har fått anledning til å følge saken.

Willumsen er siktet for motarbeidelse av rettsvesenet. Det kan i all enkelhet bety at han har truet noen som har vært vitne i en rettssak eller skal vitne i en rettssak.

ARRESTERT: Michael Willumsen, Europa-president i Mongols, er arrestert i Kristiansand. Foto: PRIVAT

Politiet i Kristiansand bekrefter at Willumsen ble pågrepet for et par dager siden.— Han er siktet for å ha truet en person som har forklart seg til politiet om forhold vi mener at medlemmer av Mongols eller sympatisører av klubben er innblandet i, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Utover dette ønsker ikke Eriksen å gå konkret inn i saken av hensyn til etterforskningen.

Willumsen har tidligere uttalt at motorsykkelklubben Mongols er sterkt provosert over at politiet i Kristiansand klart har gitt uttrykk for at etableringen av klubbaktiviteter i Kristiansand blir møtt med sterkt overvåkenhet fra politiets side.

Etter det Fædrelandsvennen forstår har Willumsen flyttet til Kristiansand som et ledd i etableringen av Mongols-klubben lokalt.

Politiet bortviste to personer fra rettsbygningen fredag. Det er et stort sikkerhetsoppbud på stedet; åtte-ti politifolk er i området.