KALDT: Søgnes ordfører Åse R. R. Severinsen holdt tale ved åpningen – i morgensol, 10,5 minusgrader og vind. Foto: Bjørne Jortveit, Kristiansand kommune
TRE KLIPPET SNOR: Johann Mjaaland, vegvesenet, ordfører Åse R.R Severinsen og elev Eirik Haddeland på Lunde skole. De var flankert av fylkesordfører Terje Dammen på venstre side og Inger Ann Fidjestøl, vegvesenet, på høyre side. Foto: Bjørne Jortveit, Kristiansand kommune

KRISTIANSAND/SØGNE: På Kuliaveien er det bygget 510 meter gang— og sykkelvei, mens gående og syklende i Søgne har fått 1,1 kilometer ny vei. Tirsdag ble begge strekningene åpnet, med barn, snorklipping og celebre gjester.

— Gang- og sykkelstien på Kulia har først og fremst betydning for Fantebakken barnehages to avdelinger. De får tilgang til nye turområder og lekeplasser, nå når de kan gå langs veien med barna. Foreldrene kan også gå eller sykle med barna i barnehagen, forteller Bjørne Jortveit, samferdselsrådgiver for ATP-prosjektet og Kristiansand kommune.

Både grunneiere og eierne av barnehagen har presset på for å få på plass gang- og sykkelsti på strekningen mellom den gamle vegstasjonen på Augland til dagens sykkelsti. Strekningen har kostet 6,5 millioner kroner. Johan Mjaaland, regionveisjef i Statens Vegvesen, så under åpningen at det lokale engasjementet var avgjørende for at strekningen kom på plass.

Også i Søgne dukket skoleklasser og lokalbefolkning opp for å åpne gang- og sykkelveien fra Torve til Moneveien i Søgne sammen med ordfører og vegsjef. Strekningen på 1,1 kilometer i Søgne har kostet 11 millioner kroner.

— Dette gjør skoleveien trygg for mange, i tillegg til at denne sykkelstien bidrar til å skape en fin turløype i området, forteller Jortveit.

Begge strekningene er finansiert av bompenger.