KRISTIANSAND: Fortell litt om ditt mangslungne yrkesliv. — Mesteparten av livet har jeg undervist. Jeg tok en teknisk utdannelse ved Gøteborg Tekniske Institut og var noen år verksmester og avdelingsingeniør hos F. Reinhardt & Co. Men den første jobben jeg fikk betalt for, var ved fiskemottaket i Vrånes. Så ble jeg sagbruksarbeider på Korsvik. Deretter begynte jeg som læregutt i mekanikerfaget i Roto-Diesel, før jeg startet min sjøfartskarriere; gikk gradene som smører, motormann, reparatør, annenmaskinist, førstemaskinist og maskinsjef i lokale rederier. For Einar Rasmussen var jeg på to plattformer og en tankbåt i Nordsjøfart som lastet på Statfjord.

Noe mer? - Etter det begynte jeg som lærer på maskinistskolen, og har vært lærer og inspektør på Kvadraturen videregående skole. Men jeg glemte det viktigste: jeg har jo vært i norsk utviklingshjelp i India for Norad, i et norsk fiskeriprosjekt i Kerala, på 70-tallet.

Hvordan likte du India? - Kjempe! Det fascinerte meg at det gikk an å fungere på gammeldags måte; gjeteren med gjeterstaven, fiskerne med landnot. Samtidig var India mye mer utviklet enn det jeg hadde drømt om.

Når var du der sist? - For to år siden. Da var vi der i fem uker. Kjempeartig!

Så har du hatt permisjoner?

— Ja, da jeg var sekretariatsleder for yrkesopplæringsnemnda i Vest-Agder, samt ett år som konsulent i Forsøksrådet for skoleverket.

Dansebasillen, da? - Basillen hadde jeg i meg fra dans på lokalet i Randesund, Høvåg og Søgne, eller på Arbeideren og Turnhallen, siden på Mølla og Ernst. Men det tok mange år før jeg lærte folkedans. Etter en del kurs begynte jeg selv som instruktør og instruerte i Randesund Folkedans i flere år. Jeg var med å stifte folkedanslaget og var formann fra 1984 til ut på 90-tallet.

Andre frittidssysler? - Jeg driver med kreps og reketråling. Tidligere var jeg også formann i styret for kommunelokalet på Frikstad, formann i Tømmerstø grendehus, vararepresentant til fylkestinget, og hadde styreverv og var fylkesleder i NITO. Nå går jeg mest på dans på Kongens senter.

Og nå du bygger hus? - I 1990 ble det regulert inn et hus på tomta innenfor 100-meters beltet. Mange synes nok det tar lang tid før jeg blir ferdig, men jeg nyter tilværelsen. Samtidig er det mye jobb med husbygging, spesielt på en tomt som denne.