OSLO: Det melder Nrk Sørlandet. Tjostolv Moland fra Vegårshei og Joshua French har vært fengslet i landet siden 2009, og er dømt for drap og spionasje. Utenriksdepartementet bekrefter overfor Nrk at Gahr Støre møter Kongos utenriksminister i New York neste uke.

— Utenriksdepartementet jobber med å få i stand et møte på toppnivå med kongolesiske myndigheter, og målet er benådning og en overføringsavtale, sier pressetalsmann i UD, Frode Andersen, til NRK.

Ifølge kanalen møtte Gahr Støre også den kongolesiske utenriksministeren i fjor. De ble da enige om å flytte nordmennene fra fengselet i Kisangani til et fengsel i hovedstaden Kinshasa.

– Det viktigste for oss er en overføring til Norge. Om det skjer gjennom en benådning eller en soningsoverføring er vi åpne for å diskutere. Men det sentrale punktet er å få de to til Norge, sier Andersen til Nrk.

Mathilde Moland, mor til Tjostolv Moland, tar likevel ikke gleden på forskudd.

–Det vekker jo litt spenning og man håper jo hver gang. Men samtidig så har det vært så mange runder i denne saken, så en skrur seg ikke så veldig mye opp. Men vi som pårørende har ikke hørt et ord fra UD om disse nye møtene som planlegges, sier Mathilde Moland til Nrk.