KRISTIANSAND/OSLO: — Hvis jeg hadde konkludert med noe i denne saken, hadde jeg ikke hatt respekt for nominasjonsprosessen i partiet, sier Eriksen.

Torsdag bekreftet Hans Fredrik Grøvan at han stiller som motkandidat. Dermed står det mellom de to når nominasjonskomiteen nå skal gi sin innstilling til hvem som skal få førsteplassen.

— Hva synes du om at Grøvan nå sier at han vil stille?

— Nominasjonsprosessen er i gang og komiteen skal kartlegge kandidatene. Da er det naturlig at folk sier ifra om de vil stille, sier Eriksen.

— Hva skiller deg og Grøvan politisk?

— Nå er det nominasjonskomiteen som skal gjøre sin kartlegging. Det er en viktig jobb, og det er ikke opp til meg å gi noen karakteristikker. Folk kjenner meg og vet hva jeg står for, det er det viktige for meg.Hans Fredrik Grøvan har i utgangspunktet støtte fra 60 prosent av delegatene til det endelige nominasjonsmøtet i november. Men disse står fritt til å stemme på hvem de vil.

— Er Grøvan en mer konservativ kandidat enn det du er?

— Nå er det nominasjonen som skal lage sin kartlegging. Det er ingen av oss som skal gi karakteristikker av den andre. Jeg plasserer meg selv i sentrum som hverken spesielt liberal eller konservativ, sier Dagrun Eriksen.