KRISTIANSAND: I forrige uke ble det klart at fire medlemmer av den nyetablerte mc-klubben Mongols er varetektsfengslet. De blir etter alt å dømme der de er, når den første varetektsperioden går ut i neste uke.

— Vi kommer til å begjære dem varetektsfengslet til det foreligger dom i saken, sier politiadvokat Folke Åmlid til Fædrelandsvennen.

— Dette er både på grunn av faren for bevisforspillelse, faren for påvikning av vitner - og faren for at nye straffbare handlinger, sier Åmlid.

De fire Mongols-medlemmene er siktet for ran, pengeutpressing, trusler og tyverier. I stor grad er dette rettet mot folk i andre kriminelle miljøer.

Politiadvokat Folke Åmlid sier det fortsatt er ransutbytte som ikke er kommet til rette.

Politiet etterforsker flere medlemmer av den omstridte mc-klubben, og flere pågripelser kan komme.

I forrige uke gikk europapresidenten i Mongols, Michael Willumsen, kraftig ut mot politiet i Kristiansand. Han avviste at halvparten av mc-klubben nå sitter fengslet, slik det blir hevdet.

Han sier Mongols MC er kommet til Kristiansand for å bli.

— Det de ikke tenker på er at vi er her for å bli. Tar de fire stykker i Kristiansand, har jeg flere tusen medlemmer i hele Europa. Det er bare å flytte folk ned til Kristiansand om det blir nødvendig – om politiet fortsetter med å terrorisere oss, sa Mongols-sjefen til Fædrelandsvennen