FARSUND: Trusselsaken kom opp i Lister tingrett i oktober. Den 31 år gamle norsk-iraneren fra mandalsdistriktet var i november i fjor i Lyngdal for å gjøre en bilhandel.

Omstendighetene rundt selve handelen var i retten noe uklare, men da fornærmede ikke hadde ordnet salgsmelding og omregistrering for en bil han hadde kjøpt fem måneder tidligere, ble diskusjonen opphetet.

Tiltalte beskyldte fornærmede for å ha stoppet bilhandelen ved å ikke ordne salgsmeldingen fra tidligere eier.

"Skal brenne hus og bil"

I diskusjonen som oppsto skal han ha sagt: "Jeg skal brenne alle bilene dine og huset ditt" og også sagt "jeg skal drepe deg".

Tiltalte benektet i retten for å ha kommet med slike trusler og mente han sa noe i retning av: "Nå har jeg brent deg". Han fortalte at i hans språk og kultur betyr det at vedkommende er avslørt eller en taper. Tiltalte mente at fornærmede hadde forstått betydningen i utsagnet.

Trodde ikke på tiltalte

Retten trodde ikke på denne forklaringen, da fornærmedes forklaring ble støttet av tre andre vitner som bekreftet at tiltalte truet med å komme tilbake med kamerater og brenne ned hjem og biler.

I skjerpende retning mente retten at trusselen var alvorlig og at hvis trusselen om å brenne hus og hjem var reel, kunne det medføre tap av menneskeliv.

Retten fant ingen formildende omstendigheter utover at det er gått lang tid siden forholdet skjedde.

31-åringen ble derfor dømt til 15 dagers fengsel i tillegg til å betale saksomkostninger. Retten fant ikke grunnlag til å gjøre fengselsstraffen betinget eller å bruke samfunnsstraff. Dommen var enstemmig.