KRISTIANSAND: – Vi leter litt i blinde. Vi har ingen mistenkte og har heller ikke fått hjelp fra publikum, fordi hendelsene har foregått en tid på døgnet hvor folk flest sover, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Ranet av en taxi i nærheten av YX Trekanten er det så langt siste i rekken. De to gjerningsmennene truet taxisjåføren med kniv før de la på sprang med et mindre pengebeløp.

– Dette ranet virket veldig spontant og lite planlagt. Torsdag hadde vi tre etterforskere på saken. Krimteknikere har vært på stedet og vi har undersøkt taxien for eventuelle spor, forteller Strømsvåg.

Mangler vitner

Uten vitner, må politiet lite på en detaljert forklaring fra fornærmede, undersøkelser av bilen og om overvåkningskameraet fra tappestasjonen kan avsløre noe.

Ranet i går er det tredje i bydelen, innenfor en radius på en kilometer, siden 28. september i fjor. Da ble Ringveien kiosk ranet like etter kl. 21. To maskerte menn truet til seg 2000 kroner, angivelig med en pistollignende gjenstand i hånden. Politiet står helt uten sikre spor i saken.

41 dager senere, 8. november kl. 22.35, får Pizzabakeren i Vågsbygd uønsket besøk av to maskerte menn. De bruker pepperspray mot den ansatte og tilrøver seg et ukjent pengebeløp. Frekkasene er fortsatt på frifot og politiet står også her uten sikre spor.

Forskjellig fremgangsmåte

– Er det fellenevner for disse tre ranene, Strømsvåg?

– Det er vanskelig å se noen likheter, for det forskjellig type ran og fremgangsmåte. Det eneste vi vet, er at gjerningsmennene har dekket til hodet med hette, samt at det er to personer involvert.

Han mener det er tilfeldig at de ranene har skjedd i et avgrenset område i samme bydel.

– Dette kunne skjedd andre steder i byen også, mener etterforskningslederen ved Vågsbygd politistasjon.