GRIMSTAD: Det vil bli redusert hastighet i det ene feltet på E 18 i en halv time mens minnemarkeringen holdes på åstedet for drapet.

HØYT VERDSATT: Politimannen Børge Ivarsen var en høyt verdsatt medarbeider i Agder politidistrikt. Han ble drept i det han skulle plassere en spikermatte utenfor Grimstadporten. FOTO: ARKIV

Ved Grimstad politistasjon opplyses det at kollegere og pårørende vil holde minnetaler på åstedet før markeringen fortsetter ved politistasjonen.Det var 4. mars i fjor at politiførstebetjent Børge Ivarsen ble kjørt ned da han var i ferd med å plassere ut en spikermatte i veibanen. I Aust-Agder tingrett ble Christer Erga dømt til fem års ubetinget fengsel for drapet. Straffen omfattet også et ran i Drammen, og en rekke andre overtredelser av straffeloven og vegtrafikkloven.

Ivarsen jobbet i politiet i mange år, blant annet som operativ uteleder. Han bodde i Birkenes kommune, og etterlot seg kone og tre barn.

Ivarsen var en høyt verdsatt kollega i Agder politidistrikt. Dødsbudskapet ble mottatt med sjokk og vantro av kollegene.

— Jeg kjente Børge svært godt. Han var en høyt respektert og dyktig politimann. For mange var han en mentor. Han var en ener, sa tidligere politistasjonssjef Steven Hasseldal til fvn.no like etter drapet.

Politimester Kirsten Lindeberg beskrev Ivarsen som en mann som elsket jobben sin. Han likte å gå fotpatrulje i gatene i Grimstad på kveldstid og satte pris på å møte mennesker ansikt til ansikt.

— Han var en aktiv og positiv politimann. Også publikum hadde stor respekt for Børge. Han var skvær og et forbilde for de andre ansatte, sa Lindeberg.

Politiet opplyste først om at de kom til å stenge E 18 under minnemarkeringen, men dette viste seg å være feil.