KRISTIANSAND: Ifølge dommen skal mannen ha oppsøkt sosialkuratoren på kontoret i Kristiansand. Han sa at han ikke hadde fått bostøtten sin inn på konto, og at han skulle ha penger til busskort. Mannen hadde en desperat oppførsel og begynte å ødelegge inventar på sosialkontoret.

Kvelertak

Da kuratoren ikke kunne imøtekomme kravene, klikket det for 26-åringen. Han tok kvelertak på kvinnen og slo henne gjentatte ganger i hodet og ryggen med knyttet hånd. Kvinnen fikk ødelagt brillene under hendelsen.

26-åringen stod også tiltalt for en rekke andre straffbare forhold. Han måtte svare for hele 31 punkter da han møtte i Kristiansand tingrett.

Drapstrusler

I tillegg til å utsette sosialkuratoren for vold, skal mannen ha truet flere ansatte på livet. Etter å ha forlatt sosialkontoret tok 26-åringen seg inn på Nav Ungetats kontorer i Kristiansand. Her angrep han en ansatt og forsøkte gjentatte ganger å slå mannen i ansiktet og kroppen uten å treffe.

I fjor sommer tok han seg også inn i lokalene til to veiledere i Kristiansand kommune. Han skal ha opptrådt svært aggressivt, sparket i døra og vært hensynsløs og skremmende.

Mannen er også dømt for å ha dratt et gullkjede av halsen på en taxisjåfør i Kristiansand. 26-åringen stjal også passet fra sjåføren og tok et gjenglemt bankkort tilhørende en taxikunde.

Spyttet på politifolk

26-åringen er også dømt for en rekke innbrudd og tyverier fra både butikker og private boliger.

Ved flere anledninger spyttet mannen på politifolk og kom med nedsettende bemerkninger til tjenestemenn i politiet. Han var også i besittelse av narkotiske stoffer ved flere anledninger.

90 dager av fengselsstraffen er gjort betinget som betyr at den kan sones utenfor fengselsmurene. Mannen må også betale sosialkuratoren en oppreisningserstatning på 10.000 kroner, og erstatte utgifter på 12.000 kroner som ofrene har hatt.