VENNESLA: Det var 17. september i fjor at en mann maskert med Finnlandshette gikk inn i Narvesenkiosken i Sentrumsvegen og rettet en pistol mot en kioskmedarbeider og truet til seg 6.400 kroner i kontanter.

Det var ikke 17-åringen som nå er dømt som var inne i kiosken, men han medvirket til ranet ved å transportere ransmannen fra og til stedet.

Av hensyn til allmennprevensjon, er det i rettspraksis uttalt at det ved ran av kiosker bør reageres med fengsel, også når ranet ikke anses som grovt. Når det gjelder 17-åringen mente retten at hans medvirkning var relativt liten, men samtidig avgjørende for gjennomføring av ranet.

Retten mente allikevel at 17-åringen burde skjermes for den belastning en fengselsstraff medfører for en såpass ung person, og mente derfor det var grunnlag for å idømme samfunnsstraff.

Gutten har gitt en uforbeholden tilståelse av både ranet, og et bilbrukstyveri som han gjorde onsdag 7, juli 2010. På bakgrunn av dette ble straffen satt til samfunnsstraff i 300 timer. Gjennomføringstiden settes til 10 måneder.

Han må også betale 42.719 kroner i erstatning.