Vi har kjørt Skifjelltunnelen med kamera i bilen. Se den humpete turen i videoen over.

LILLESAND: — Det er forferdelig å kjøre i Skifjelltunnelen. Både sjåfør og bil blir jo ristet i fillebiter, man skulle jo egentlig tro at det er en svært gammel vei som man kjører på, sier fylkesleder i Norges Lastebileier-forbund Kjell N. Nilsen til fvn.no.

- Veldig beklagelig

Han sier at det er flere dårlige strekninger på nye E 18, men at Skifjelltunnelen er verst.

— Det er jo veldig beklagelig at det er blitt slik. Her skulle vi endelig få en fin ny vei og så faller asfalten fra hverandre etter et halvt år, sier Nilsen.

Ifølge ham er den dårlige veien et samtaleemne blant lastebilsjåførene som kjører strekningen ofte.

— Vi i lastebilforbundet har fått voldsomt mange klager på veien, og jeg kan egentlig ikke si at jeg er overrasket over at det ble sånn. Deler av veien kom jo på plass voldsomt fort. Så at det ville bli reklamasjoner var jeg ikke det minste i tvil om, forteller han.

Venter på at telen skal forsvinne

Pressetalsmann i Agder OPS, Lars Gunnar Nag, er kjent med problemet ved Skifjelltunnelen.

— Vi har hatt noen særskilte problemer knyttet til Skifjelltunnelen retning vestover, og der må vi undersøke nærmere hva som er årsaken til dette, forteller han.

Han sier at man må prøve å finne ut hva som forårsaker problemene før man kan gå i gang med å foreta seg noe.

— Og da må vi vente til telen går ut av jorden før vi kan få gjort noe, forklarer han.

"Ujevn veg"

I mellomtiden vil det bli satt opp et midlertidig fareskilt nr. 108 ”Ujevn veg” foran vestgående løp i tunnelen. Skiltet vil komme opp natt til i morgen.

— Bakgrunnen til vedtaket er at veibanen i det vestgående tunnelløpet er så ujevn at trafikantene bør vise aktsomhet. Skiltet blir stående utover våren til årsaken er funnet, og utbedringene kan startes, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Undersøkelsen skjer i samarbeid mellom Agder OPS Vegselskap og Statens vegvesen. Man vil undersøke grunnforholdene på strekningen for å finne årsaken til ujevnhetene. Tunnelen kommer til å bli stengt når undersøkelsene gjennomføres.

— Skiltet er en påminnelse til trafikanten om å vise aktsomhet i tunnelen på grunn av ujevnhetene. Spesielt MC-rytter bør vise aktsomhet i Skifjelltunnelens vestgående løp, heter det i pressemeldingen.