GRIMSTAD: Klokka 01.39 ble det meldt om boligbrann på Roresanden i Grimstad. 12 brannfolk rykket raskt ut til det brennende huset, men lite kunne gjøres for å redde eneboligen fra totalskade.

Én kvinne og to barn var i hoveddelen av huset. De kom seg ut via et vindu i andre etasje.

– Vi kom ut alle tre og pus kom ut, forklarer huseieren til fvn.no. Da det begynte å brenne gjorde røykvarsleren jobben og dermed kunne alle komme seg uskadet bort.

Ifølge politiet veltet røyken opp fra første etasje da beboerne oppdaget brannen.

Huset overtent

Da brannmannskapene fra Grimstad brann og feiertjeneste kom fram var huset overtent.

– Det var god fyr og huset var overtent. Heldigvis hadde personene kommet seg ut via et vindu i andre etasje og hadde kommet seg ned på bakken, forteller fagleder brann Tore Olsen i Grimstad brann og feiertjeneste, til fvn.no.

12 brannfolk ble sendt ut til boligen. I tillegg ble et vaktlag satt i beredskap. Til tross for at det var plassert brannkum i hagen foran det brennende huset var det lite mannskapene kunne gjøre for å redde boligen.

Uklar brannårsak

Ifølge Olsen er brannårsaken ikke klar. I morgentimene sperret politiet av boligen med sperrebånd og årsaken skal undersøkes av politiets krimteknikere.

Huset står fortsatt, men skal være totalt brannskadet innvendig. Ytterligere én person var på eiendommen, men han befant seg i en adskilt del av boligen som ikke ble skadet av flammenes rov.