KRISTIANSAND: Den 15 år gamle jenta hadde gått av bussen ved Vågsbygd senter like over midnatt da mennene kontaktet henne.

— To menn kom kjørende i en bil, og spurte om veien. Jenta forklarte veien for dem, men da kom mennene ut av bilen og forsøkte å lokke jenta med seg, opplyser operasjonsleder Gunn Lieng ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Slo til mennene

Jenta, som bor like i nærheten, klarte imidlertid å rømme etter kort tid.

— Hun slo til dem og løp hjem, sier operasjonslederen.

Det var 15-åringens mor som kontaktet politiet etter at datteren var kommet i hus. Klokken var da 00.29, og det ble øyeblikkelig sendt en patrulje til stedet.

Søkte etter bilen

— Politiet lette etter bilen i hele natt uten resultat. Det ble søkt både i Vågsbygd, på Tinnheia og i sentrum, sier Lieng.

Bilen mennene kjørte i skal være en sort Audi 80. Politiet kjenner ikke registreringsnummeret.

— Jenta har også gitt en beskrivelse av gjerningsmennene, men jeg vil foreløpig ikke gå ut med detaljer, sier operasjonslederen.

Forholdet er foreløpig ikke anmeldt, og politiet har derfor ikke startet etterforskning av episoden.

To voldtekter og ett overfall

Kristiansand har den siste tiden vært preget av flere overfallsvoldtekter og overfall av unge kvinner.

Natt til søndag ble en kvinne dratt inn i skogen og voldtatt ved Baneheia. I samme området skal også en annen kvinne ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt for en måned siden. Denne saken ble anmeldt denne uken. Og natt til onsdag ble en 19 år gammel kvinne utsatt for et overfall ved Vollevannet da hun var på vei hjem.

Fire forskjellige menn kan stå bak voldtektene og overfallet, ifølge politiet.

— Vi er et godt stykke på vei i etterforskningen. Det er mye som skal gjøres. Store politiressurser jobber systematisk og målrettet, sier fungerende sjef for Kristiansand politistasjon, Geir Hansen.