GRIMSTAD: I mai i år ble en politipatrulje i Grimstad tatt ut fra ordinær tjeneste for å hjelpe sosial— og barnevernstjenesten i kommunen med å gjennomføre et tvangsvedtak.

En rusmisbruker i kommunal omsorg skulle til behandling, og måtte ha transport, skriver Grimstad Adressetidende.

Nå har regningen kommet: 11.000 kroner kostet det å få assistanse fra politiet. Enhetsleder Vidar Gabrielsen har i ettertid skrevet til Agder politidistrikt. Der ønsker han en avklaring på om det i det hele tatt skal betales for slik assistanse.

— Bistanden er etter vår oppfatning politiets ansvar, sier han til lokalavisen.

Kommunen vil nå vente med å betale til en prinsipiell avklaring er på plass. Gundersen er undrende til om politiet i det hele tatt har adgang til å nekte sosialtjenesten med å gjennomføre tvangsvedtak, på bakgrunn av manglende betaling. I stedet antyder han at assistanse bør forventes av politiet i slike saker.

Hos Grimstad-politiet ønsker ikke politistasjonssjef Rolf Anton Groos å kommentere saken i detalj via media. Han beskriver saken som «vanskelig», ikke minst for rusmisbrukeren som var involvert. Ifølge opplysninger Grimstad Adressetidende sitter med, bunner regningen i at politistasjonssjefen måtte kalle ut tjenestefolk på overtid da den ordinære patruljen måtte bistå kommunen.