SYKKEL: Det amerikanske sykkellaget BMC bekreftet tirsdag i en pressemelding at Thor Hushovd blir BMC-rytter ut 2014. Nordmannen blir dermed lagkamerat med årets vinner av Tour de France Cadel Evans.

BMC-sjef Jim Ochowicz er henrykt over å ha landet en avtale med Hushovd, og mener 33-åringen passer perfekt inn i lagets fremtidsplaner.

– Thor gir oss mange kvaliteter og komplementerer andre ryttere på laget i klassikerne og de store etapperittene. Vi er veldig glad for å få talentet, entusiasmen og ekspertisen hans inn i BMC-familien fra 2012 og fremover, sier Ochowicz.

Endagsrytter

Etter et strålende Tour de France er Hushovd blitt kontaktet av de aller fleste store sykkellagene i verden. Den norske sykkelstjernen legger ikke skjul på at den gode organisatoriske strukturen i BMC-laget ble avgjørende da han skulle ta valget.

– Det er et seriøst lag hvor det ser ut til at alt er godt organisert. Mitt største mål er fremdeles å vinne Paris-Roubaix. BMC-laget har gode ryttere som kan støtte meg til å vinne, og jeg kan hjelpe andre på laget til å vinne, sier Hushovd.

Hushovds nye lag blir dermed hans fjerde profflag. 33-åringen har tidligere syklet for Credit Agricole (2000-2008), Cervelo Test Team (2009-2010) og altså Garmin-Cervelo (2011).

BMC har dessuten norgesmester Alexander Kristoff på lønningslisten, men det er nå klart at han forlater laget etter årets sesong.