VENNESLA: — Nå er ingenting formelt i orden, men vi kommer til å bli enige. Dette er helt fantastisk. Vi har drømt om innendørs trening i årevis, uten å få det til, sier styreleder i Vindbjart fotballklubb Nils Sverre Ingebretsen til Fædrelandsvennen.

Flere av de nye eierne på Hunsfos, som Helge Ulstein og Tore Gustav Drivenes, har nær tilknytning til Vindbjart.

Fire baner på Salen

Nå tilbyr de Vindbjart å overta den tradisjonsrike "Salen" i andre etasje av en av de store fabrikkbygningene. Det er snakk om store arealer og det er plass til to baner på 16 ganger 28 meter og to på 16 ganger 11 meter.

— Pris og sånn har vi ikke på plass, men det ligger an til at vi kan leie i noen år fremover. Fantastisk. Nå får de unge i klubben helt andre treningsforhold. Dette vil også bety mye for de 50 barna i Vindbjarts IFO, idrettsfritidsordningen, sier Ingebretsen, som ikke ser bort fra at seniorlaget i andre divisjon også kan ha treningstid i fabrikken.

— Det kan skje, selv om dette først og fremst dreier seg om barnefotballen, sier han.

Vindbjart-trener Steinar Skeie har laget egen video på Vindbjarts hjemmesider om Hunsfos-banene. Der uttaler gammel storspiller Øyvind Svendsen at det vil bli skapt mange nye storspillere i hallen på Hunsfos.

Trenger haller

Vindbjart har i årevis jobbet for å få Vennesla kommune til å utvide hallkapasiteten i bygda. Fotball foregår utendørs vinterstid, siden det nesten ikke er hall-tid å oppdrive.

— Nå håper jeg ikke dette blir en sovepute for kommunen. Vi trenger fortsatt nye haller, både større og flere, sier Ingebretsen.