MANDAL: – Vitner mente at han nesten siktet på dem som badet. Han fikk en kraftig irettesettelse og slipper unna med advarsel, sa operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no søndag kveld.

Ronny Blix ble vitne til villmannskjøringen ved badeanlegget. Han filmet hvordan den unge båtføreren kommer kjørende mot de badende, og passerer på kort avstand i stor fart.

På videoen øverst i saken ser man også hvordan båtføreren kjører rundt flere badende.

16-åring kjørte båten

Båtføreren er en gutt (16) fra Mandal.

Politiet fikk flere klager fra Budokka badeanlegg i Mandal klokka 16.40. — En politipatrulje fant båten og snakket med båtføreren. Han fikk en kraftig irettesettelse, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det var mange barn i området som badet og båten skal flere ganger ha kjørt rett mot de badende.

Vet du hvem båtføreren er, eller har andre tips? Kontakt fvn.no på tips@fvn.no eller 03811 (tlf/sms/mms)

Vurderer saken på nytt

Etter at politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, fikk se videoen, tok politiet en ny vurdering av saken.

– Vi har fått en video som vi skal gå gjennom. Fra mitt ståsted er det betydelig verre enn det vi trodde i går, det var livsfarlig, sier Gabrielsen til TV 2.

Han sier videre at det vil bli en straffereaksjon mot båtføreren. Han tas inn til avhør allerede mandag kveld.

Ber folk ta hensyn

Daglig leder for Redningsselskapet på Sørlandet, Anne Grete Ødegården, vil ikke kommentere den spesifikke hendelsen i Mandal.

— Generelt bør folk ta hensyn til hverandre på sjøen slik at det blir trygt. Det er viktig å ta hensyn slik at sjøen blir et trygt sted. Når vi er ute snakker vi mye om bruk av redningsvest og hensyn til mye trafikanter på sjøen, sier Ødegården til fvn.no.

Vet du hvem båtføreren er, eller har andre tips? Kontakt fvn.no på tips@fvn.no eller 03811 (tlf/sms/mms)

Foto: Ronny Blix