LYNGDAL: Tirsdag kveld foreslo Kristiansand Høyre Lyngdal-ordføreren som deres toppkandidat til stortingsvalglista. Dette foran kristiansanderen Espen Saga som i dag er politisk rådgiver for Arvid Grundekjøn og har vært den andre favoritten til topplassen.

— Dette er først og fremst veldig hyggelig. Særlig i og med det kommer fra det største lokallaget, men jeg tar ingenting for gitt før nominasjonsvalget, sier Foss på telefon fra oljemessen i Stavanger.

Hun er inne i sin andre periode som ordfører i Lyngdal og legger ikke skjul på at stortingssalen i hovedstaden frister.

— Dette er en prosess jeg har forberedt meg på. Jeg har vært med i lokalpolitikken i tre perioder og som ordfører i to og det er en veldig spennende jobb. Men det å kunne representere et helt fylke på Stortinget er en spennende tanke og får jeg muligheten så vil jeg si ja, sier Foss.

Hun sier dog at hun ikke planlegger tilværelsen som osloborger helt enda.

— Akkurat nå konsentrerer jeg meg om det som skjer nå på oljemessa. Nominasjonsvalget er ikke før 15. november, sier hun.

Til NRK Sørlandet sier leder for Kristiansand Høyre, Harald Andersen at Ingunn Foss har gjort en god jobb som ordfører i Lyngdal og kaller henne en kanonkandidat.

— Hun har et godt nettverk og en god "standing" blant folk. Og hun er samlende, sier Andersen, leder til NRK.

Høyre har i dag én plass på Stortinget som besittes av Peter Gitmark. Han sa i februar at han ikke ønsker å stille til gjenvalg etter denne perioden.