FARSUND: Etter at Frps ordførerkandidat Andreas Bjørn «Boa» Salvesen tirsdag formiddag tilbød varaordførervervet til Arbeiderpartiets tredjekandidat og sittende ordfører Stein Ytterdahl, har det tirsdag kveld vært møteaktivitet mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i Farsund.

LES OGSÅ: Boa vil ha Ap som varaordfører

Arnt Abrahamsen

– Vi tok et møte med forhandlingsutvalget til Frp der de skisserte ett alternativ som var veldig likt det Salvesen gikk ut med. Det kunne ikke vi akseptere, forteller Arbeiderpartiets ordførerkandidat og forhandlingsleder Arnt Abrahamsen til fvn.no.Dermed er det fortsatt helt åpent hvem som blir Farsunds neste ordfører fra og med 18. oktober. Farsund er den eneste kommunen på Sørlandet hvor det er uklart hvem som skal lede kommunestyret. Abrahamsen innrømmer at selv om det fortsatt er nesten en måned til det nye kommunestyret skal konstitueres så begynner det å haste med å finne en løsning.

– Det er klart at Farsund bør ha en løsning klar i løpet av uka. Selv om vi er i opposisjonen så skal vi ta vårt ansvar og opptre ansvarlig slik at Farsund ikke føres i et endeløst kaos, sier Abrahamsen og gjentar at Ap er åpne for å lytte til alle henvendelser.

Boa Salvesen var selv ikke med på forhandlingene med Ap. Da fvn.no ringte Boa tirsdag kveld satt han og spilte Bridge.

LES OGSÅ: Frp åpner for samarbeid med Ap

Får den borgerlige koalisjonen med 12 mandater støtte fra Ap sine fire mandater, blir Richard Ivar Buch (H) ordfører og Torrey Skeibrok (KrF) varaordfører.

LES OGSÅ: Frp med tidenes valgresultat i Farsund