KONKLUSJON: Finn Amundsen er så fornøyd med både vær og god plass i gjestehavnene at han heretter legger sommerferier nærmest mulig høsten. Foto: Sondre Steen Holvik
STENGT: Noen steder er sommeren definitiv over. Foto: Sondre Steen Holvik
LITE SOMMERLIG: Noen har allerede tatt i bruk høstplaggene. Foto: Sondre Steen Holvik
MISTET NESENE: Ellers har begge bevart sommerformene. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: Sånn sett slapp han kø, Finn Amundsen fra Stavanger. Han gikk i land for å kaste søppel fra seilbåten han fører hjem for sønnen til en kamerat.

Amundsen kommer vi straks tilbake til.

Først litt om stillheten som igjen har senket seg over gjestehavna og omkringliggende strøk, der temperaturen 18 grader minner om dager som var.

En plakatsøyle forteller sine titler om sommeren som snart er historie. Om arrangementer som trakk fans og nysgjerrige av mange slag, og som nå bare er våte papirlefser og knapt nok det.

Rundt og over sirkler umettelige måker, lett undrende over plutselig stillhet.

Bare seks båter lå der det for få dager siden var kamp om plassene.

Finn Amundsen kom altså med en av dem, underveis fra Oslo til Stavanger.

Så langt har seilasen vært strålende.

-?Behagelige temperaturer, stort sett fint vær og rikelig med plass i gjestehavnene. Ingen tvil i min sjel: Jeg legger neste års ferie til tampen av sommeren, opplyser seileren.

Noen meter vestover, nær Gravane, står fortsatt skulpturer som støpt i sand, der noen tapte legemsdeler sier oss at sommeren snart er slutt.

Men har vi hell med oss, er den ikke helt på hell.

Blomsterbyen Kristiansand forsvarer fortsatt sitt ry, og vil gjøre det en stund til. Sikre kilder forteller at prakten vil pryde til langt uti september. Deler av den faktisk helt til frosten kommer krypende.

Det er det heldigvis lenge til.

I mellomtiden kan vi med norsk sommer håpe på en såkalt indian summer, altså noen sommerdager når kalenderen påstår at den egentlig er over.