LEVERTE VARER: Søgne-bonde Helge Pettersen. ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER Foto: Tor Erik Schrøder

KRISTIANSAND: Politiet var så raskt på pletten at bonden aldri har sett maken. Og med blålys ble trafikken trygt dirigert forbi de ubeskyttede potetene på asfalten.– Politiet kom som sendt fra himmelen. Hadde de vært like raske ellers, hadde det vært veldig greit, humrer Søgne-bonden Helge Pettersen overfor fvn.no.

Da han litt over klokken 10.00 torsdag var på vei fra Torvet i byen til sitt utsalg i Vågsbygd, hadde han ikke fått låst sidedøra skikkelig.

I rundkjøringen veltet fire potetkasser ut gjennom åpningen, slik at noen fem kilos poser revnet og rotfruktene trillet ut i den hektiske bytrafikken. Mange av dem kom ikke helskinnet fra det.

Pettersen har vært ute for dramatikk før. Fædrelandsvennen omtalte episoden i fjor påske da 57-åringen, kjent som en av Sørlandets driftigste bønder, ble ranet med kniv og pistol hjemme på gården i Søgne.

Denne gang var det ferske nypoteter som var truet, og i stedet for å bli most mellom sørlandske jeksler, endte mange sin ferd klemt mellom gummi og asfalt.

– Det var jo litt morsomt, men veldig ubehagelig. Jeg tror aldri jeg har mistet noe ut av en bil før, forteller Pettersen.

Potetene var av den populære sorten Juno, til 40 kroner posen. Dermed er det økonomiske tapet til å leve med – om lag 200 kroner. Til alt hell satt bikkja til bonden i passasjersetet, og ble kun vitne til uhellet.