Bernhard (2 1/2), Adele (9) og Mari Xin (8) inviterer til julemarked på Grimsvollen lørdag. Sammen med (bak fra venstre) Arne, Lillian, Atle, Anita, Espen, Anne og Cecilie, loves det hjemmediktede julenek og spesialbakte pepperkaker. Foto: Jan Oddvar Eide

Den gamle Mølla på Grim arrangerer sitt julemarked lørdag og søndag fra 12 til 18, behagelig avbrutt med julefest og konsert lørdag kveld og natt.

— Temaet er grønn jul, forteller primus motor Kjetil Breivik

— Det vi selger er hjemmelaget, koselig og miljøvennlig. Vi satser på økologisk, kortreist mat og rettferdig handel, gjenbruk og redesign. Det blir eventyr for barna, musikk og kulturelle innslag for de voksne, sier han.

Åpen julegate

Litt lenger nede på Grim, og litt lenger utpå dagen, stenges Grimsvollen for biler, mens den lille gatestumpen overtas av barn som danser, utstillere og salgsboder.

— Det blir blant annet ponniridning og nissebesøk, skikkelig kvalitetskos, sier Espen Grande, en av naboene som arrangerer markedet.

Intimkonsert

Midt mellom Grimsvollen og Bryggeriet åpner også Villa Groheim dørene for julekos lørdag. Her blir det blant annet intimkonsert foran peisen med Gwen og Svein Øverland, som skal synge seg fra middelalderen til vår tid. Og selvfølgelig økologisk servering og julegavetips.