KRISTIANSAND: – Jeg ble helt satt ut, vi hadde jo ikke gjort noe galt, sier Anette Berås Dyrkolbotn til Fædrelandsvennen.

Lørdag formiddag var hun og søsteren Lena på leting etter terrassebord. Jentene var innom flere butikker, før de endte opp på Biltema i Sørlandsparken. Her fikk de derimot en nokså uventet respons fra ekspeditrisen ved informasjonsdisken.

Miljøbevisst

– Jeg er veldig miljøbevisst, og ønsket derfor at terrassebordene ikke skulle være produsert av materiale fra regnskogen, sier Anette Berås Dyrkolbotn.

Hun forteller at hun og søsteren fant noen bord og gikk til informasjonsdisken for å spørre om disse var laget av tropisk tre fra regnskogen.

– Hun som jobbet der sa at hun ikke visste noe om det, og ble meget hissig da jeg spurte. Hun sa det var det rareste spørsmålet de noen gang hadde fått. Jeg snakket med faren min på telefon samtidig, og han trodde bordene var laget av regnskogmateriale. Dette fortalte jeg til søsteren min som sto ved siden av. Hun som jobbet der reagerte umiddelbart på det jeg sa og treiv til seg varene. Hun sa at vi ikke fikk lov å handle på Biltema og kastet oss ut av butikken, forteller 21— åringen.

Søsteren Lena Berås Dyrkolbotn reagerer også på hvordan de ble behandlet.

– Folk rundt kikket på oss og det var veldig ubehagelig, sier hun.

– Nødvendig

Nils Herman Ranum i Regnskogfondet roser jentene for deres innsats.

– Det er helt nødvendig at folk er miljøbevisste og tenker over hva slags tremateriale de kjøper. Tømmerhogst er en av de viktigste årsakene til at regnskogen forsvinner, sier Ranum.

Beklager

Daglig leder ved Biltema Sørlandsparken, Christina Alesand beklager hendelsen.

– Vi beklager sterkt det som har skjedd, og dette er noe vi absolutt ikke ønsker skal skje med kundene våre. Vi har mye forskjellig treverk, så dette er noe vi må ta stilling til og stille spørsmål om til produsentene våre, sier Alesand.

Hun opplyser om at saken vil bli tatt opp med den ansatte.