KRISTIANSAND: Politi og vegvesen har uansett gjort hva de kan for å forebrygge trafikale problemer. Ved midnatt natt til i dag sjekket politiet og Statens Vegvesen samtlige trailere som kom med Superspeed til Kristiansand.

— Der var det 17 trailere som fikk kjøreforbud. I tillegg til disse var det 15 stykker som frivillig ble stående igjen på kaia, sier operasjonsleder Vidar Neset, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Trailerne som fikk kjøreforbud manglet vinterdekk på hele eller deler av vogntoget.

Trafikale problemer

Utover natten var det også flere trailere som fikk problemer på det vankelige vinterføret. Klokken 03.06 fikk politiet melding om at noen trailere hadde problemer i Steinslandsbakken på E39. Det ble da meldt at det tydet på at noen av lastebilene ikke var godt nok skodd.

— Vi sendte en patrulje bort for å ordne opp i situasjonen. I samarbeid med vegvesenet sjekket vi stoppet og sjekket vi lastebiler der borte, forteller Neset.

Under en time etterpå ble det meldt om problemer i Lenesbakken. Noe tungbiler på vei vestover fikk problemer.

— Også der har vi vært ute med personell. Entrepenører som skal brøyte har også vært på stedet for å holde veien ren. Etter at de hadde fått orden på situasjonen stilte vår patrulje seg sammen med vegvesenet i Romskrysset for å stoppe lastebiler for å få dem til å legge på kjettinger, forteller Neset.

- Fikk noen kjøreforbud som følge av kontrollene på de to stedene?

— Nei, det var ingen som fikk kjøreforbud, sier Neset.

Ellers er det ikke meldt om trafikale problemer i morgentimene i dag.

— Jeg har inntrykk av at entrepenørene har gjort en god jobb for å holde veiene rene, konkluderer politiets operasjonsleder.