KRISTIANSAND: Butikkeierens datter leide leilighet like ved farens butikk, og hadde også jobbet i butikken en periode. Etter hvert ble det oppdaget at det forsvant penger og varer fra butikken. En helg i september i fjor var kassa i butikken ved en misforståelse ikke oppgjort, og påfølgende natt forsvant pengene. Butikkeieren fattet mistanke til at datteren stod bak tyveriene, og natt til søndag 3. oktober tok han med seg madrass og ulltepper for å overnatte i butikken, og se om han kunne avsløre tyven.

Alle dører ble låst. Butikkeieren la ut snubletråder som han forbandt med grytelokk, slik at det skulle bli litt støy hvis det kom noen.

En halvtime over midnatt hørte butikkeieren at et grytelokk falt i gulvet. Lyset i forretningen var ikke påslått. Han grep en kniv som lå i en benk med høyre hånd, og oppdaget at det var datteren som stod i forretningen. Jenta nektet for at hun var på tyveriforsøk. Hun hadde bare kjent på døra som var åpen, og gått inn for å sjekke da hun var ute med søppel.

Det oppstod munnhuggeri mellom far og datter, som forsøkte å rive seg løs. Etter hvert ble hun slått og truet med kniven. Jenta klarte å stikke inn i leiligheten i nabolaget, med faren hakk i hæl.

Kort tid etter anmeldte datteren sin far for legemskrenkelse. Faren har ikke anmeldt datteren for tyveri eller tyveriforsøk.

Politiet henla anmeldelsen fra datteren, men hun påklaget avgjørelsen til statsadvokatene i Agder, som tok ut tiltale. Nå har far vært i retten. Der er han dømt til å betale en bot på 5000 kroner for legemsfornærmelsen mot datteren.

Dagen før rettssaken fremsatte datteren også et krav om 50.000 kroner i oppreisningserstatning fra sin far. Dette kravet ble avvist av tingretten, som bestod av Tone Joesephsen, John Vatne og tingrettsdommer Arve Lien.