KRISTIANSAND: – Nå har vi fått en forklaring fra leverandøren om hvorfor årskortene utløste alarmen, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken.

Det viser seg at det ikke bare er Dyreparkens kort som slår ut på alarmsystemene. Årskortene til Dyreparken har den samme standaren som gjelder for alpinheissystemer, elektroniske transportbilletter i Agder, og sesongkortene til IK Start.

Vil informere

Aamot vil nå sende ut en e-post til alle dem som har årskort om hvordan de må oppbevare kortene.

– Det ser ut til å være slik når flere kort ligger inntil hverandre. Vi har jobbet på spreng og vil nå komme med informasjon til hvordan man kan unngå at alarmen går, sier Aamot.

Han vil også kontakte handelsstanden i sentrum og på Sørlandssenteret slik at de også er klar over det.

Flere kort problematisk

Dyreparken har i sitt brev fått følgende informasjon:

”Vi ser at 4 og 5 kort oppå hverandre således ligger innenfor lesefrekvensen til butikkalarmsystemene.

En tenkt situasjon er om en borger har både busskort, fotballkort og 2-3 sesongkort fra Dyreparken liggende mot hverandre, så vil butikkalarmene kunne utløses.

Dette vil således ikke bare gjelde Lindex, men det vil gjelde for de fleste varesikringssystemer av typen Radiofrekvent. (RF).

Vi erfarer videre at ved å legge en liten metallfolie/-bit (eks.binders) mot kortene forvrenger lesefrekvensen ytterligere og således gjør at kortene ikke slår inn på alarmsystemet.

En annen muligher er kanskje å oppbevare denne type kort i en kortleser i metall, så vil denne problemstillingen også unnvikes.”