STRANDALANDET: Det skriver Stavanger Aftenblad.

Kraftig vind har ført til omfattende skader på en rekke bygninger i Rogaland søndag formiddag. Ved halv ti-tiden løsnet taket på Statoil-stasjonen på Jørpeland. Noen timer senere holdt det samme på å skje med taket på Rimi Jørpeland. Deler av taket til Tregården trelastvarehandel i Tanangerveien truer også med å forsvinne.

— Det er nok å gjøre for å si det sånn, sier operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at problemene er størt i østlige deler av distrikter, nærmere bestemt rundt Jørpeland, Oltedal og Gilja. Lenger sør, mot grensen til Agder, er det relativt rolig.

— Vi har ikke fått noen meldinger fra områder i nærheten av Agder, sier Føyen.

Det er så langt ikke meldt om personskader i forbindelse med uværet.

Løse gjenstander

Vinden markerer seg imidlertid også andre steder på Jørpeland.

— Det er svært mye vind i området. Det flyr løse plater og andre gjenstander i lufta på en byggeplass ved Jonsokberget sykehjem, forteller operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland.

Brannvesenet er nå sendt til stedet for å sikre løse gjenstander.

— Vi har forsøkt å få tak i entrepenøren på byggeplassen, men har så langt ikke lykkes. Det har foreløpig ikke vært snakk om skader av noen art, sier Føyen.

— I en periode var de løse gjenstandene til stor fare for folk, men brannvesenet og kommunen har gjort en god jobb med å sikre dem. Dermed er ikke lenger faren like stor, opplyser Føyen ved 10.30-tiden.

Lysefjordbrua stengt

Også trafikken på Strandalandet påvirkes av uværet.

Lysefjordbrua var stengt en periode søndag formiddag som følge av den sterke vinden. Klokka 10.45 melder politiet at brua er åpnet igjen.

Den 640 meter lange hengebrua knytter sammen kommunene Strand og Forsand.