SVENSK PØLSe: Arne Jonny Thorsen fra Lillesand fikk niste av skivennene, svensk spekepølse.
STOLTE: Skiskyttergruppas Kristian Svaland gliser stolt over de nye sporene Leif Olaf Nyhaven har laget med den nyinnkjøpte l øypemaskinen.
KOS: Ben, Jørgen (7), Susanne(3) og Anders, alle med etternavnet Smith, benyttet anledningen til romjulskos på ski på Tveide. Jørgen og Susanne på nye ski de fikk til jul.
BLÅTT: Med åtte kuldegrader ble det blått da Jan Vidar Hugsted skulle smøre skiene.

- Er jeg først? Så moro, sa en stolt Julie Rimer fra Gøteborg i Sverige.

Den spesielle anledningen var at Birkenes idrettslag lhadde laget nye skispor med bygdas nye stolthet, en nesten ny løype— maskin til 700.000 kroner.

Julie Rimer kom til Tveide sammen med lillesanderne Jan Vidar og Morten Hugsted og Arne Jonny Thorsen. Siden hun er svensk. fikk hun prøve sporet først. Det skal jo helst være litt internasjonalt.

Men med en svenske først i sporet var det også naturlig å minne om Petter Northug og at en svenske først i sporet er noe uvanlig for oss nordmenn.

- Vi har Zlatan Ibrahimovic, kom det kjapt fra Julie. Så var den saken ute av verden.

- Løypene i Birkenes er blitt kjempefine. Vi trener her ganske mye egentlig. Nå har vi bestemt oss for å bli til over nyttår, forteller Jan Vidar Hugsted som er samboer med Julie Rimer i Gøteborg.

Sammen med Arne Jonny Thorsen skal Jan Vidar Hugsted gå Vasaloppet, Birkerbeineren og Holmenkollmarsjen. Kameratene legger inn seks til åtte timer trening i uka og håper det skal holde.

- Vi har trent godt i hele romjulen. Det kommer til å bli et slit, men jeg føler vi er på gang, sa Jan Vidar Hugsted før han la ut i løypene på Tveide med svensk spekepølse som niste.

Noen som ikke var like travle, var familien Smith fra Birkeland.

- Det er så flott at vi har disse skiløypene i nærområdet. Og enda bedre blir de med den nye løypemaskinen, mente Ben Smith.