TRE GENERASJONER: Tre generasjoner har drevet Oddernes gartneri på Bjørndalssletta i Kristiansand. Foto: Tore-Andre Baardsen

KRISTIANSAND: — Dette har jo stått på ei stund, så det hadde vært godt å få et svar før jul, sier Ove Røsstad til Fædrelandsvennen.

Som vi har omtalt tidligere, slåss eierne av det tradisjonsrike Oddernes gartneri i Kristiansand mot Konkurransetilsynet.

Brødrene Ove og Kay Røsstad nektes å selge til hagesentergiganten Plantasjen fordi tilsynet frykter høyere priser og dårligere tilbud i hagesentermarkedet i området.

Får svar 28. desember

Salgsforbudet er anket til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Enavgjørelse skulle ha kommet før jul. Nå medgir departementet at de ikke klarer dette.

TRE GENERASJONER: Tre generasjoner har drevet Oddernes gartneri på Bjørndalssletta i Kristiansand. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Departementet har jobbet med sikte på å avgjøre saken før jul. Det rekker vi trolig ikke. Vår konklusjon blir senest offentliggjort på departementets hjemmesider fredag 28. desember, sier Frode Jacobsen, kommunikasjonssjef i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til Fædrelandsvennen.

Vil møte statsråden

Sammen med Plantasjen har Røsstad-brødrene bedt om et møte med statsråd Rigmor Aasrud. De håper nå i siste liten å få lagt fram saken sin for henne.

— Vi håper så klart at dette salget skal løse seg. Vi har jo vært i gamet veldig lenge, og føler at salgsforbudet er en form for umyndiggjøring, sier Ove Røsstad.

Kristiansand-ordfører Arvid Grundekjøn har engasjert seg i salget, og har sendt et brev til departementet hvor han ber om en positiv løsning for Oddernes gartneri, Plantasjen og byens befolkning.

Røsstad-brødrene har opplyst at alternativet til salg er å drive videre en stund, for så å legge ned gartneriet.