FARSUND: 27. september i fjor forsøkte syttenåringen å slå en politikvinne ved hjelp av en bærepose full av ølflasker. Politikvinnen klarte å unngå slaget. I den videre arrestasjonen av flekkefjæringen skallet han betjenten hardt to ganger i ansiktet. Politikvinnen fikk en kraftig blåveis og måtte ha tilsyn av lege etter voldsepisoden.

Slo ned rektor

13 dager forut for volden mot politikvinnen var 17-åringen innkalt til møte med rektor på skolen han da gikk på. Møtet skulle handle om et utvisningsvedtak fra skolen for den nå voldsdømte gutten. Under møtet ble han aggressiv og slo ned den kvinnelige rektoren med knyttet hånd. Kvinnen måtte oppsøke lege, og ble sykemeldt i ei uke. Hun ble også påført et sår på haka etter opptrinnet på kontoret.

Erkjente straffskyld

Retten legger i dommen vekt på at syttenåringen har erkjent straffskyld og nå er inne i en positiv utvikling. Gutten dømmes derfor til samfunnsstraff, og ikke fengsel. 90 timers samfunnsstraff ble ansett som en passelig reaksjon av en enstemmig Lister tingrett. 17-åringen har i etterkant av voldsepisodene gått på sinnemestringskurs i Stavanger. Han hevder han har hatt god nytte av kurset. Flekkefjord kommune har lagt opp et arbeidsprosjekt for gutten. Dette har han sagt seg villig til å delta på.