KRISTIANSAND: — To personer ble pågrepet i en bolig i Vågsbygd søndag 11. april like over midnatt , og det ble beslaglagt større mengder hasj. En person stakk av men ble pågrepet litt senere, forteller politiadvokat Folke Åmlid, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Beslaget skal ha vært på hele 2,5 kilo hasj.

En person stakk av

— Beslaget har sammenheng med at politiet sjekket en aktuell bil i nærheten av adressen. I det politiet snakket med personene i bilen stikker en person i boligen av gårde i det han får øye på politiet, sier Åmlid.

Inne i huset fant altså politiet det store hasjpartiet. Politiet er av etterforskningsmessige hensyn forsiktige med å gå ut med opplysninger knyttet til saken.

— En person er varetektsfengslet og samtykket i fengslingen. Bakgrunnen for fengslingen er gjentagelses –og bevisforspillelsesfaren, påpeker Åmlid.

37-åring har tilstått

Den varetektsfengslede er en 25 år gammel mann fra Kristiansand. Han er avhørt og bekjenner ikke straffskyld. De to andre pågrepne er to menn fra Kristiansand på henholdsvis 25 og 37 år. 25-åringen vil antageligvis bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

— 25-åringen har avgitt en delvis erkjennelse av forholdet. Når jeg sier delvis så går det på kvantum, sier Åmlid.

37-åringen har tilstått forholdet og det er dermed ikke aktuelt å varetektsfengsle ham.

— Men vi skal pågripe ytterligere to personer, så han kan ikke løslates før de er pågrepet og avhørt, sier Åmlid.

Åmlid ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet anser saken som svært alvorlig.

— Jeg konstaterer at de er siktet for en grov narkotikaforbrytelse, sier Åmlid.