KRISTIANSAND: Direktøren orienterte selv styret i banken i går, ifølge en pressemelding.

— Det er en samlet vurdering som ligger bak denne beslutningen. Jeg har ledet banken gjennom en svært krevende periode, og kan nå glede meg over at vi har fått det forretningsmessige på stell og ser at banken nå er på offensiven både resultatmessig og i markedet, sa Kraft under styremøtet.

- Naturlig at nye krefter overtar

Kraft har jobbet 30 år i banken, og opplyser at han nå ønsker å engasjere seg i andre problemstillinger enn sparebank.

— Vi vil også snart konkludere en viktig strategiprosess som vil legge føringer for bankens virksomhet i årene framover, med andre ord i et lenger perspektiv enn min ansettelsesavtale med banken varer. Jeg synes derfor det er naturlig at nye krefter leder banken videre, sier han.

Det er foreløpig uklart når Kraft vil fratre.

— I styret har vi stor respekt for Morten Krafts beslutning, og må selvsagt ta den til etterretning. Morten er en populær leder i banken, og mange vil savne ham. Morten vil fortsette i stillingen i noe tid, slik at vi i fellesskap finner det konkrete tidspunktet for fratredelse, sier styrets leder Torstein Moland i pressemeldingen.

Vil ikke endre Start-forholdet

Som kjent har Sparebanken Sør avskrevet 100 millioner kroner av sitt låneengasjement i Start-systemet. Nå gjenstår et førsteprioritets pantelån på 60 millioner kroner som delfinansierer Starts del av stadionanlegget, samt en kassekreditt på ni millioner som banken har «frosset».

Magne Kristiansen har vært eier og styreleder i Start Toppfotball AS siden romjulen 2009. Han ser ikke for seg at Morten Krafts avgang fra Sparebanken Sør vil endre på forholdet mellom klubb og bank.

— Vi forholder oss til den store organisasjonen som Sparebanken Sør utgjør. Banken er vår viktigste samarbeidspartner, og det håper jeg skal fortsette lenge. Jeg tror ikke enkeltpersoner er avgjørende for verken sponsor- eller kredittforhold, sier Kristiansen.

Han forteller ellers at han og Morten Kraft bare har truffet hverandre et par ganger i Kristiansens tid som styreleder, og at møtene da hadde med sponsoratet å gjøre.