ARENDAL: — De gikk rett inn uten å banke på. Jeg våknet av at en politimann sto på soverommet mitt og lyste meg midt i ansiktet med en lommelykt. Jeg fikk rett og slett sjokk, forteller Heen til Agderposten. Hun lider av hjertesykdommen angina, og var redd sjokket skulle gå ut over hjertet.

— Hadde jeg ikke hatt tablettene mine da, hadde jeg garantert havnet på legevakta, sier hun.

Ringte politiet om bråk

Heen er leieboer i en enebolig i Fløyveien, og bor der sammen med huseier Tore Karlsen og Camilla Olsen, og deres lille sønn Kristoffer (1). Olsen hadde tidligere samme natt ringt politiet angående husbråk. Hun hadde forklart hvilket nabohus hun mente bråket kom fra, men klokken 04.00 samme natt tok politiet seg inn til hennes egen leieboer. Samtidig kom en annen politimann inn i familiens bolig, noe som gjorde at hele familien bråvåknet. De reagerer på hvordan politiet tok seg inn, uten å banke på.

– Jeg holdt på å gå i strupen på han fordi jeg trodde det var en innbruddstyv. Jeg tviler på at de har lov til å bare gå inn i et hus uten videre. Jeg har vært i kontakt med politivakta i Arendal, og de kan vente en anmeldelse fra meg på mandag, sier Karlsen.

Uklart årsak

Verken operasjonssentralen ved Agder politidistrikt eller politivakta ved Arendal politistasjon kunne søndag ettermiddag forklare hvordan politiet tok seg inn i feil hus natt til lørdag. Det skriver Agderposten.

– Vi har ikke noe i loggen som tyder på at dette har skjedd, sier operasjonsleder Osaland ved Agder politidistrikt.

Heller ikke ved Arendal politistasjon kan misforståelsen oppklares.

– Ingen av dem som var på vakt er her i dag, så det er vanskelig å komme til bunns i hva som skjedde her, sier Øyvind A. Gautestad ved Arendal politistasjon.

— Målet er å skape trygghet, ikke å skremme folk, avslutter han.