— Vil kommer ikke til å fly i dag selv om luftrommet skulle bli åpnet i kveld, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til Fvn.no.

Det første flyet fra Kjevik som ikke er innstilt går til Oslo klokken 08.50 i morgen tidlig og er dermed det første av SAS’ fly som eventuelt får lette i morgen.

— Vi kan ikke fly i kveld fordi det ville være for kort tid for publikum til å komme seg dit. I tillegg har vi 20 fly plassert på feil sted i Norge, i tillegg til at det flypersonalet må få tid til å komme seg til riktig sted, sier Johansen.

Heller ikke Norwegian flyr i kveld

Selv om SAS eventuelt kan fly over Norge i morgen, er det ikke sikkert de kan fly fra Norge til andre land og avgangene vil være reduserte. Det vil også avgangene til Norwegian, som heller ikke kommer til å fly i kveld.

— Hvis luftrommet åpnes blir det aktuelt å fly i morgen, ikke i dag, sier Åsta Braathen, markedsdirektør i Norwegian til Fvn.no.

Norwegian er ikke sikre på når de første flyene deres kommer til å få til og fra Kjevik.

— Det vil bli lagt ut på våre nettsider i kveld, men foreløpig er det ikke klart, sier Braathen.

Får vite det i 21-tiden

Lufthavnsjef på Kjevik, Thomas Langeland, vet ennå ikke om luftrommet over Sør-Norge åpnes i kveld.

— Avinor får en ny prognose i åttetiden, så vil den bli behandlet og det vil bli tatt stilling til dette i 21-tiden i kveld, sier han.

Han sier fly for deres del hadde kunnet lande på flyplassen allerede i kveld.

— Fra vårt ståsted vil de kunne lande ganske umiddelbart etter at luftrommet er åpnet, men det er en annen sak om flyselskapene selv vil fly over Sør-Norge i kveld, sier han.