KRISTIANSAND: Det var torsdag 10. mars i år at kvinnen tente på noen søppeldunker med papir inne i en av båsene i solstudioet beliggende på Lund. Det oppstod skader for over to millioner kroner.

I forbindelse med straffeutmålingen skriver Kristiansand tingrett at «tiltalte tidligere er domfelt 1 gang idet hun ved Kristiansand tingretts dom av 21.12.2009 ble dømt for vinningskriminalitet og skadeverk. Straffen ble satt til en bot stor kr. 4000 subsidiært 8 dagers fengselsstraff.

Bøtelagt

Hun er i tillegg bøtelagt for overtredelse av narkotikalovgivningen.

Retten har i straffskjerpende retning vektlagt at skadepotensialet for tiltaltes handlinger var meget stort og at det i hvert fall i noen grad var tilfeldigheter som gjorde at brannen ikke utviklet seg videre med personskader eventuelt tap av menneskeliv til følge og også ytterligere materielle skader.

Retten legger i formildende retning til grunn at tiltalte på gjerningstidspunktet hadde psykiske problemer av ikke ubetydelig omfang selv om retten også legger til grunn at hennes eventuelle manglende vurderingsevne/innsikt på det konkrete gjerningstidspunktet var en følge av selvforskyldt rus slik som beskrevet ovenfor».

Det heter videre i dommen:

«Tiltalte har som det fremgår ovenfor erkjent faktisk brannstiftelse slik retten har beskrevet. Hun har imidlertid forklart at hun ikke gjorde seg spesielle tanker om brann-/røykutviklingen da hun tente på herunder hvor fort en slik brann-/røykutvikling kunne skje. Hun har i denne sammenheng forklart at døra inn til rommet hvor det ble påtent ble stående åpen. Hun visste det var folk der og trodde folk som gikk i gangen ville oppdage og slokke branntilløpet.

Tiltalte har dessuten forklart at hun også tidligere og på andre steder herunder på en folkehøgskole hvor hun tidligere var elev, har tent på innendørs, men at disse branntilløpene da var blitt slokket raskt.

Hun tenkte således ikke på at noen kunne være i fare denne gangen heller.

Da hun kom ut og etter hvert hørte sirener kunne hun nesten ikke tro det.

Hun tenkte på muligheten for bl.a. røykskader etterpå da hun satt på bussen og også senere da hun leste om hendelsen».