SIRDAL: — Dette er en drøm vi har hatt i fem år. Det vi ønsker å gjøre, er å lage Norges mest moderne beredskapsstasjon, sier Ivar Anton Nøttestad i Rovernes beredskapsgruppe til fvn.no.

Flyttet over veien

For å rydde tomta slik at arbeidet med den nye, todelte storhytta kan starte, har man nå flyttet to eksisterende hytter bort fra plassen, og over på andre siden av veien.

Det er Sirdølen som skriver om prosjektet på Åderam i Sirdal, som er et stort, økonomisk løft for roverspeiderne.

— Hele prosjektet har en kostnadsramme på 10 millioner kroner. Vi har hittil fått på plass 8 av disse 10 millionene, sier Nøttestad til fvn.no.

Foto: Ivar Anton Nøttestad

Sykestue

Den nye storstua til roverne skal huse overnattingsplass for 36 mennesker. Det skal også tilrettelegges for to behandlingsrom, hvor skadede som hentes ned fra fjellet kan få hjelp.

— I tillegg vil hytta også ha et koordineringsrom, hvor vi har samband og alt annet nødvendig utstyr for å koordinere leteaksjoner i fjellet, sier Nøttestad.

SKISSE: Se alt hva hytta skal inneholde her

Åpning neste sommer

Nøttestad poengterer at det for roverne er viktig også å ha aktiviteter i hytta året rundt, ikke kun rundt de mest hektiske vinter- og påskeferiedagene.

— Vi vil bruke stedet som en base for rovernes friluftsaktiviteter, og være i beredskap når det behøves. Det er ikke slik at vi kommer til å sitte der og vente på leteaksjoner, men vi vil være i aktivitet hele tiden. Det håper vi vil skape en trygghet for folk som ferdes i området om at de vil få hjelp dersom de er uheldige i fjellet, sier Nøttestad.

Foto: Rovernes beredskapsgruppe

Man tar sikte på å åpne den nye hytta sommeren 2011. — Enn så lenge vil fortsatt de to hyttene, som vi nå har flyttet over veien, være vår base. Hva som vil skje med dem etterpå, vet vi ikke, sier Nøttestad.

Sliter med finansiering

Den nye hytta er finanisiert via gaver fra privatfolk og næringsliv i Rogaland. Nå frir roverne også til vest-egder om å bidra med midler.

— De to siste millionene har vært seige, og vi håper nå at noen på Agder også vil bidra. Ellers ser det ut til at vi må selge mange kakelodd for å få inn de to siste millionene, sier roverlederen.

Foto: Ivar Anton Nøttestad