ÅMLI: Rundt klokken halv to natt til mandag hørte mannen i 40-årene noen trampe rundt på verandaen.

— Verandadøren ble revet opp og det kom en mann mot meg med øks. Jeg fikk kontroll på øksa, men fikk et kne i nyrene slik at jeg gikk i bakken, sier mannen til fvn.no.

Mannen skal deretter ha fått kastet et teppe over seg, før inntrengerne teipet armene og beina hans med gaffateip.

— Mens jeg lå nede sparket de meg i ansiktet så blodet sprutet, sier mannen.

Tre personer skal ifølge ham ha vært involvert i basketaket. Han kjente igjen alle tre, to av sine egne sønner og en tidligere svoger.

Ifølge mannen varte opptrinnet i mellom fem og ti minutter.

Siktet for tvangsbruk

Angriperne forsvant deretter fra stedet sammen med mannens to døtre på 13 og 14 år. Mannens samboer, som våknet av rabalderet, kontaktet politiet mens hun lå og gjemte seg under dyna. Syv personer ble raskt pågrepet i nærheten av Åmli. Disse er nå siktet for urettmessig bruk av tvang etter straffelovens paragraf 222. De sitter i ettermiddag i avhør i Arendal.

— Det som nå ser ut til å være på det rene er at en gruppe personer har tatt seg inn i boligen og uskadeliggjort ham som bor der. Blant annet har de bundet ham fast, sier politiadvokat Håvard Ryengen i Agder politidistrikt.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om noen av de syv personene skal fremstilles for varetektsfengsling.

Politiet: - Barna skal være trygge

De to barna på 13 og 14 år skal nå være sammen med sin mor, som er bosatt i Vestfold.

— Politiet har fått opplyst fra kvinnens advokat at jentene skal være trygge. Men vi vet ikke hvor de befinner seg. Dette er noe vi nå forsøker å finne ut av, sier Ryengen.

Ifølge kvinnens advokat er det moren som har omsorgsretten for barna. Det skal i lengre tid ha eksistert en konflikt mellom de to foreldrene. Politiet opplyste tidligere i dag at de nylig var i kontakt med foreldrene på grunn av denne konflikten.