Politiet kontrollerte personer og biler ved krysset Vestre Strandgate og Østre Strandgate i natt. Foto: Vegard Nekstad
Flere politipatruljer sirkulerte lenge på Odderøya. Foto: Vegard Nekstad
Som følge av ranet har politiet minst tre biler som sjekker all trafikk inn og ut fra Odderøya. Foto: Hans Jacob Brekke
bilde.JPG Foto: Hans Jacob Brekke

KRISTIANSAND: — Det har vært et væpnet ran hos Budget hotel i Kristiansand. Det er snakk om i alle fall tre personer som skal ha utført ranet, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet jakter nå etter gjerningsmennene i området rundt hotellet.

— Vi har flere vitnebeskrivelser å gå ut i fra, opplyser Austenaa. Han vil ikke gå ut med hva slags type våpen som er brukt i ranet. Fvn.no får opplyst av hotelleieren at det dreier seg om et knivran.

Unge gutter

– Det var tre relativt unge gutter som utførte ranet, opplyser innsatsleder Olav Rokseth i Agder politidistrikt til fvn.no. Det er det eneste signalementet politiet vil gi på ranerne foreløpig.

Flere politipatruljer sirkulerte lenge på Odderøya. Foto: Vegard Nekstad

Politiet kan ikke utelukke at det er sammenheng mellom dette ranet og ranet av Scandic-hotellet natt til onsdag.Som følge av søket etter ranerne, hadde politiet minst tre patruljer som sto ved veien til Odderøya og sjekker all trafikk inn og ut fra øya.

Ifølge fvn.nos reporter på stedet så har ikke politiet bevæpnet seg i jakten på ranerne.

– Vi har avsluttet der nå, opplyser operasjonsleder til fvn.no ved 00.40-tiden.

Etter at politiet avsluttet søket ved Odderøya fortsatte flere patruljer å lete etter ranerne ved å kjøre gjennom sentrumsgatene, blant annet gjennom Posebyen.

Truet med kniv

Hotelleier Herlof Herlofsen ble orientert om ranet like etter at det hadde funnet sted.

— Kvinnen som var på jobb har fortalt meg at det kom tre personer inn i resepsjonen og truet henne med kniv. Hun var skjelven og sjokkert etter hendelsen, men kom ikke fysisk til skade. Det er det viktigste, sier Herlofsen.

Kriminaltekniker fra politiet undersøkte sent onsdag kveld ransåstedet. Hotellets lobby ble ikke sperret av etter ranet.

1.700 kroner

Hotelleieren sier ranerne fikk med seg rundt 1700 kroner fra hotellet.

— Jeg må si jeg er svært overrasket. Jeg hadde aldri hørt om ran av hoteller før jeg fikk høre at Scandic hotell ble utsatt for et væpnet ran natt til i dag. Jeg håper ikke dette er en trend, sier Herlofsen.

Kvinnen som jobbet i resepsjonen er brakt inn til vitneforklaring hos politiet.— Vi kommer til å ta dette opp i kollegiet i morgen. Det er for tidlig å si om ranet kommer til å føre til endring av rutinene, sier Herlofsen.