KRISTIANSAND / VARNA: Den internasjonale organisasjonen "European Cities Against Drugs" (ECAD) har gitt Kristiansand kommune en prestisjetung pris for sitt arbeide mot rus.

Utdelingen foregikk i Varna, Bulgaria, i anledning ECADs årlige ordførerkonferanse.

262 kommuner i 31 europeiske land er med i organisasjonen. Blant norske byer som er med, er Oslo, Stavanger, Bergen og Drammen.

— Dette er en velfortjent pris, sier politiker Harald Hageland (SV), formannskapets representant på ECAD-møtene.

Under utdelingen av prisen i Bulgaria, var det Eirik Dåstøl Langeland (Ap) som representerte Kristiansands politikere og holdt takketalen.

— Vi er dypt beæret over å få en slik pris til Kristiansand. Dette er en stor inspirasjon for oss. Vi ønsker å takke alle byer for samarbeidet i ECAD. Samarbeidet er svært viktig for oss og har vært en inspirasjon for oss i kampen mot narkotikamisbruk, sier han i en pressemelding.

Juryen peker på at Kristiansand har en helhetlig, balansert, strukturert og tydelig måte å møte problemene på og at arbeidet mot narkotikamisbruk er basert på erfaring og sunn fornuft.

Prisen deles ut en gang i året. Den kan deles ut til medlemskommuner, enkeltpersoner eller organisasjoner som utmerker seg i arbeidet mot narkotika.

Ifølge juryens begrunnelse kan andre byer lære av Kristiansand som rollemodell.