OSLO 20010108: NRKs styreleder Torger Reve går av. Torger Reve kunngjorde sin avgang i et møte med kulturminister Ellen Horn. Her Reve på pressekonferansen etter møtet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Foto: Åserud, Lise

KRISTIANSAND: 96,5 millioner kroner, eller 13 prosent, endte stiftelsens brutto 2010-avkastning på. Det er enda bedre enn de 12,1 prosentene i 2009. Da fjoråret tok slutt, var 799 millioner kroner plassert i en pengebinge inneholdende bankinnskudd, obligasjoner, aksjer og litt eiendom.Etter at penger var satt til sides for å oppveie inflasjonens virkning på grunnkapitalen, og etter fratrekk for 5,1 millioner kroner i administrasjonskostnader, var 77 millioner kroner tilbake til utdeling til formål som vil «bidra til kompetanseheving i Vest-Agder til sikring og etablering av arbeidsplasser og gode levekår (…)», som det heter i vedtektene fra 2000. Men kun 22,3 millioner kroner deles ut. Resten tilføres bufferfondet, som skal være en reserve til senere.

— Vi er bevisste på ikke å flotte oss etter et godt år. Det er viktig å ha reserver til motgangstider, og til å ta større løft av hele kompetansemiljøer av og til, sier styreleder Torger Reve.

Hovedpostene i årets tildeling ser slik ut:

Universitet i Agder: 6,5 millioner kroner, tilsvarende 29 prosent.

Øvrige forsknings- og utviklingsinstitusjoner: 9,6 millioner kroner, tilsvarende 43 prosent.

Industri/Næringsliv: 5 millioner kroner, tilsvarende 22 prosent.

Kommuner og fylkeskommunen: 1,2 millioner kroner, tilsvarende fem prosent.