Kai Steffen Østensen. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

KRISTIANSAND: — Vi er glade for at broa er foreslått. Vi forstår at både Rolfs Elektro og roklubben er kritiske fordi de kjemper for sine interesser, men det må gå an å finne en løsning alle kan leve med. Broa er svært viktig å få på plass.

Det sier leder av Studentorganisasjonen i Agder (STA), Kai Steffen Østensen, til Fædrelandsvennen.

Les også:

Les også:

Han uttaler seg på vegne av nesten 12.000 studenter ved Universitet i Agder. Nå ønsker han å få fram positive sider ved sykkelbro over Otra.

— Helt nødvendig

Kai Steffen Østensen. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Ifølge Østensen er den planlagte sykkelbroa helt nødvendig hvis Kristiansand skal utvikle seg som attraktiv studentby og kunnskapsby. Begge deler er politisk vedtatte mål.— Avstanden mellom Universitetet og bykjernen oppleves lang, støyete og støvete av mange studenter. En ny gang- og sykkelbro vil ikke bare gi myke trafikanter en bedre opplevelse, det vil også være viktig i arbeidet med å knytte sammen Kvadraturen og universitetsområdet, sier Østensen, som også er fylkespolitiker for Ap.

STA-lederen mener sykkelbroa også er viktig for at flest mulig ansatte og studenter ved UiA skal velge miljøvennlig transport til og fra jobb i fremtiden.

Trafikksikkerhet

— Sykkelbroa er både et spørsmål om miljø, men like mye et spørsmål om trafikksikkerhet og arealutnytting og videre utbygging ved campusområdet. En ny bro vil kunne stimulere til at flere vil gå og sykle, tror Kai Steffen Østensen.

Har du fått med deg disse om bompenger og bymiljøavtale?