ARENDAL: Den nye behandlingstypen kalles for en treningskontrakt. Dette er en slags støttekontakt, hvor det legges vekt på trening, skriver Agderposten på sin hjemmeside.

Fra før av har Sogn og Fjordane og Rogaland gode erfaringer med denne ordningen. Nå tyder det på at prosjektet også kan bli en realitet i Aust-Agder.

— Det finnes mye forskning som viser at trening og fysisk aktivitet virker veldig godt på den mentale helse, sier Ellen Jakobsen Grunnsvoll hos fylkesmannens helseavdeling, til avisen.

Poenget med treningskontrakten er å få mennesker som liker å trene til å ta med seg en person på treningsstudio, eventuelt andre steder hvor de liker å trene. Ifølge Grunnsvoll kan alle som liker fysisk aktivitet melde seg opp som treningskontakt.

— Det kan dreie seg om aktivitet i gruppe eller å ha med seg en person på en aktivitet som treningskontakten allerede er en del av. Det er kommunene som skal administrere dette, og de skal forsøke å matche personer slik at de finner noen som er interessert i det samme, opplyser Fylkesmannen i Aust-Agder, til Agderposten.

De som ønsker å bli treningskontakt vil få to helger med opplæring.