KRISTIANSAND: Fvn.no meldte i går om at det flere steder i Kristiansand var muligheter for å fylle bensin for under ti kroner literen, men i løpet av dagen ble prisene justert opp mot et mer normalt nivå på en pris rett i underkant av 12 kroner literen. Årsaken til at bensinen i går var så billig skyldes mest sannsynlig en priskrig mellom de lokale bensinstasjonen.

— Prisene i går skyldes en type priskrig som oppstår når en aktør i markede ønsker å øke sitt salgsvolum og setter ned prisen. Da følger gjerne de fleste bensinstasjonene i nærheten etter, forklarer kommunikasjonssjef i Norske Shell, Jakob Olsbø, til fvn.no.

Shell har nemlig en policy på at de alltid skal være konkurransedyktige på pris, og følger etter dersom noen går ned på prisen.

— Når bensinen koster 9,99 kroner for literen slik som i går er det ikke god butikk. Så når noen setter prisen opp igjen, følger gjerne de andre fort etter, forteller han.

Mange mener at det er et mønster i bensinprisene. Det hevdes gjerne at bensinen er dyrest i begynnelsen av uken, og billigst helt på slutten.

— Det er ingen gitte mønster i bensinprisene. Det viser jo situasjonen i går. Da var jo bensinen billigst på en torsdag, men ble satt opp igjen.

Hvor lenge slike priskriger varer varierer veldig. Det er mekanismer i markedet som avgjør.