KRISTIANSAND: Natt til søndag måtte politiet rykke ut til Vågsbygd etter en krangel i en taxi.

— Klokken 06.36 natt til søndag fikk vi en melding om bråk i en taxi i Vågsbygdveien. Drosjesjåføren ringte oss og fortalte at han hadde problemer med to personer hvorpå den ene skulle ha slått han, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Reagerte på prisen

Drosjesjåføren Dilshad Mohammdpour hadde plukket opp to passasjerer som skulle hjem. Underveis på turen reagerte passasjerene på prisen som stod på taksameteret.

— Han mente på at prisen var for høy, høyere enn det han vanligvis betalte. Da jeg sa at prisen var riktig ble han svært sint og angrep meg, sier Mohammdpour til fvn.no.

— Det stemmer at jeg reagerte på at prisen var for høy. Jeg har tatt denne turen mange ganger, til alle døgnets tider, og den prisen som stod på taksameteret var høyere enn jeg forventet, forteller passasjeren, som vil være anonym.

Fiket til hverandre

Da mannen begynte å diskutere på prisen, reagerte Mohammdpour med å snu drosjen og si til mannen at han ville kjøre ham til politistasjonen.

— Han snudde så bilen med retning sentrum. Jeg lente meg frem mellom forsetene, og ba ham snu bilen for å kjøre oss dit han var betalt for å kjøre oss. Da fiket han til meg, hevder passasjeren, som sier at han da ble forbannet og slo tilbake.

Mohammdpour opplevde situasjonen annerledes.

— I tillegg til å slå meg i ansiktet oppførte han seg svært rasistisk under hele turen. Han lurte på hva jeg gjorde i Norge, og ba meg pelle meg hjem til der jeg kom fra, forteller han.

Idiot

Mannen kan ikke huske å ha vært rasistisk.

— Jeg kan ikke huske å ha sagt annet til ham enn at han oppførte seg som en idiot, sier han.

Da politiet kom til stedet sendte de passasjeren hjem.

Mannen prøvde på mandag å komme i kontakt med drosjesjåføren for å ordne opp.

— Jeg skulle ønske det gikk å løse denne saken i minnelighet. Jeg beklager det som hendte fra min side, forteller han.

Mohammdpour sier at han har kontaktet advokat.

— Jeg har engasjert en advokat og vil anmelde forholdet, sier han.